Learning #1: Vluchtig een appje sturen is zelden een goed idee

Dacht je dat ene zeikmailtje over je baas naar je bevriende collega had gestuurd, bleek je baas in de CC te staan. Oeps! We vroegen jullie naar gênante situaties met bellen, mailen, appen. De leukste reacties kwamen binnen. Lees, huiver en… leer.

Foute foto

Om dit verhaal zelf af te trappen: ooit ben ik zo dom geweest een collega een foto te sturen waarop ik iets uit de kantoortuin in de fik stak. Bij wijze van gebbetje. Een halfuur later kreeg ik mijn eigen foto doorgestuurd door collega nummer 84, die via xxx die weer via xxx die foto had ontvangen: ‘Haha, te grappig dit!’ Heel leuk om viraal te gaan, maar ik was zo bang ontslagen te worden, dat ik iedereen heb gesmeekt die foto te deleten en het er nooit meer over te hebben. En zo geschiedde, want ik ben best een lieve collega en die collega’s gunden me dat. Sssttt!!!

Erectie

L. vertelde me het volgende. Over een ‘oud-collega van haar’. Die ‘oud-collega’ had een mailtje ondertekend met de woorden: ‘In afwachting van uw erectie’. Was dit een Freudiaanse verspreking? Was dit een gevalletje #metoo? Was het een typo? Grappig was het in ieder geval – dat vond de ontvanger gelukkig ook.

Boze app

K. is een kantoortijger eerste klas. Ze studeerde af met hoge cijfers, kwam terecht op een afdeling vol ambitieuze jonge honden, en werkte met passie en liefde gestaag aan haar topcarrière. The only way was up. Kleine kink in de kabel was haar baas, met wie ze het totaal niet goed kon vinden. Na de zoveelste aanvaring met hem stuurde ze woedend een app. Naar haar vriendin. Dacht ze. Een minuut later had ze een schreeuwende baas aan de telefoon. Dat ze ook wel wat subtieler had kunnen laten weten wat ze van hem vond. Lang heeft ze daar niet gewerkt.

LEES OOK: Tien tips waarmee je je blunder (oops!) snel glad strijkt

Ik hou van jou

M. had ook een mooie: haar vriend had dezelfde voorletters als haar baas. Meneer de directeur en vriendlief stonden gemoedelijk onder elkaar in het adresboek van haar mobiel. Niet heel verrassend dat er op een gegeven moment een welgemeende ‘Ik hou van jou’ bij de verkeerde ontvanger terechtkwam…

Luidsprekerstand

Ook S. maakte ooit een prachtige uitglijder. Hij zat op een grote salesafdeling en op een gegeven moment belde een draak van een klant met de meest onmogelijke eisen. Hij hoorde haar verhaal aan, ‘Ja, mevrouw, natuurlijk mevrouw, doe ik mevrouw’, om vervolgens de hoorn op de haak te smijten (ja ouderwets, ik weet het, maar zo gaat het verhaal nou eenmaal), niet doorhebbende dat de haak niet werd geraakt maar de luidsprekerstand. ‘Wat een k%^&#$-wijf!’, hing-ie op, waarop de hele salesafdeling met kromme tenen aan moest horen: ‘Nou S, ik hang nog aan de lijn hoor, en bedankt!’

Lekkere vent

Tot slot het verhaal van A, dat niet veel met appen of mailen te maken heeft, maar wel grappig is: ‘Ik werkte net een maand bij een nieuw bedrijf en had een kennismakingsgesprek met de IT-directeur. Ik was door de secretaresse van mijn baas al gewaarschuwd dat het een super knappe man was. Na de afspraak stond ik in de deuropening van het secretariaat om uitgebreid verslag te doen. Ik gooide eruit ‘Jezus wat een lekkere vent is die XXXXX’. Bleek dat mijn baas (en de directe collega van de IT-directeur) achter me stond. Ik ben nog nooit zo rood geweest.’

Learning #1

Het gevaar ligt, kortom, altijd op de loer als je met je smart device iets de ether in slingert. Laat het een les voor je zijn: houd seksueel getinte, boze, afgrijselijke, domme opmerkingen/foto’s/filmpjes voor je, of weet absoluut zeker dat de ontvanger klopt – en dat je die kunt vertrouwen. En stuur het voor de zekerheid dan toch maar via Snapchat. Want voor je het weet ben je de paria van de kantoortuin. En dat was nou ook weer niet de bedoeling.

Beeld: NordWood Themes, Unsplash

 

En, heb jij weleens iets genants meegemaakt op de werkvloer? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!